Ik wil een tattoo

Werkwijze

Custom Cult is een custom tattoostudio. Onze ontwerpen zijn persoonlijk en origineel. We maken ze op basis van jouw idee of je kiest een reeds bestaand ontwerp of wannadoo van een van onze artiesten. Bij voorkeur custom, maar als je een eigen ontwerp of tekening hebt zetten we dat ook. Zolang het maar geen kopie van een andere tatoeëerder is. 

Onze openingstijden

Custom Cult is dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 12 tot 17 uur. Op donderdag zijn we open van 12 tot 21 uur. Studiomanagers Robert en Ella zijn dan aanwezig om je te adviseren over jouw tattoo, de artiest die je tattoo gaat zetten en de werkwijze van de studio. 

Let op: we werken regelmatig op tattooconventies en dan zijn we gesloten. Als we er niet zijn staat dit op deze website of op Insta en FB (@custom.cult.tattoo). 


Kom je van ver en wil je zeker weten of we er zijn, stuur dan een email naar info@custom-cult.com of bel ons op 06 83 94 29 85. 


Het contactformulier

Het contactformulier van deze website gebruiken wij om ons voor te bereiden op jouw tattoo. 

We vragen naar je contactgegevens en proberen een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de tattoo die je wil. We vragen je om voorbeelden mee te sturen en een foto te maken van de plaats waar je de tattoo zou willen. 

Na ontvangst van het contactformulier neemt Custom Cult zo snel mogelijk contact met je op. We spreken de tattoo met je door, geven je advies over de passende artiest  of we vragen om extra informatie. De studiomanagers bepalen in overleg met jou of het nodig is dat je naar de studio komt voor een intakegesprek of dat de intake telefonisch of per mail gedaan kan worden.

Het intakegesprek

Tijdens de intake bespreek je je wensen met jouw artiest of met de studiomanager. We stellen je vragen: Waar wil je de tattoo? Hoe groot moet het worden? Welke stijl had je in gedachten? Welke afbeeldingen wil je erop? Als je voorbeelden meeneemt of opstuurt van wat jij mooi vindt, praat dat gemakkelijker. 

Nadat we alles rustig hebben doorgenomen adviseren wij jou vanuit ons artistiek oogpunt en we geven je een inschatting van de kosten. Als je akkoord gaat, boeken we een afspraak in en vragen we je een aanbetaling te doen. 

We hebben met veel variabelen te maken en het is dus niet mogelijk om een schatting te geven van de kosten zonder een intakegesprek. 

De aanbetaling

Bij het inboeken van een afspraak vragen we om een aanbetaling. De hoogte van de aanbetaling varieert en is onder andere afhankelijk van de grootte van de tattoo. De aanbetaling bedraagt 30% van de geschatte totaalprijs met een minimum van € 100. Met de aanbetaling betaal je voor de tijd die de artiest steekt in het maken van het ontwerp en de reservering van de tijd in de agenda van de studio. De aanbetaling wordt niet gerestitueerd, ook niet in het geval dat je moet afzeggen vanwegeCovid.

Het ontwerp blijft altijd eigendom van de artiest.  

Als je afrekent na het zetten van de tattoo brengen we de aanbetaling in mindering op de totaalprijs. Als er meerdere dagen aan je tattoo gewerkt wordt, wordt de aanbetaling verrekend met de betaling op de laatste dag. 

Let op: er is geen pinautomaat aanwezig in de studio. Alle betalingen moeten contant worden voldaan.

Je afspraak verzetten

Afspraken met onze Nederlandse artiesten kunnen tot 7 dagen van tevoren eenmalig kosteloos worden verzet. Als je minder dan 7 dagen van tevoren de afspraak verzet of als je niet op komt dagen, komt de aanbetaling te vervallen (ook als je ziek bent). In dat geval betekent een nieuwe afspraak dat de aanbetaling opnieuw in rekening wordt gebracht.   

Het verzetten van een afspraak bij onze internationale artiesten is een ander verhaal. Een gastartiest is voor een aantal dagen of weken bij ons aanwezig. Hij/zij heeft tijd gestoken in jouw ontwerp en maakt ook kosten als jij niet komt opdagen. Afspraken met gastartiesten kunnen daarom niet verzet worden. Als een gastartiest onverhoopt zelf de afspraak niet door kan laten gaan, zoeken we naar een passende oplossing. 

Lainey hanteert haar eigen voorwaarden. Check op www.laineybee.com onder 'work methods'.

Het ontwerp 

We hebben geen magische krachten en we kunnen geen gedachten lezen. Voor ons werkt het ‘t beste als jij zelf een goed idee hebt van wat je wil. Wil je kleur, blackwork of black & grey? Welke stijl wil je? Waar moet de tattoo komen? Welke beelden wil je erin hebben en wat betekenen ze voor je? 

Wij kijken naar huidtype, huidskleur, mate van detail, hoe de lijnen de vorm van je lichaam volgen, het contrast, de schaduw en compositie. Dat kun je aan ons over laten. 

Met de informatie van jou en van de studiomanagers gaat de artiest aan de slag. De mooiste ontwerpen ontstaan als jij de artiest de vrije hand kunt geven. We vragen van jou het vertrouwen dat Custom Cult veel talent in huis heeft en dat we ons uiterste best gaan doen. Probeer niet ieder aspect van de tattoo te bepalen en laat het ontwerpen en tatoeëren aan de artiesten van Custom Cult over. Wij zullen ervoor zorgen dat je voor de rest van je leven met een prachtige tattoo rondloopt en dat het bezoek aan onze studio een prettige en positieve ervaring is! 

Het ontwerp is klaar op de dag van je afspraak. Wil je wat kleine aanpassingen dan is dit geen probleem en worden die ter plekke gedaan. Wil je echter een geheel nieuw ontwerp met items die niet besproken zijn, dan rekenen wij hiervoor het uurtarief. 

De ontwerpen blijven eigendom van de artiest. We sturen ze niet op en je mag er ook geen foto van maken. 

De prijs 

Iedere klant, ieder huidtype en ontwerp is anders. Tijdens het intakegesprek krijg je een schatting van de prijs. We rekenen het uurtarief vanaf het moment dat je afspraak ingepland staat tot het moment dat je tattoo helemaal klaar is of in het geval van een dagsessie, totdat je klaar bent voor de dag.

Wil je tijdens een geboekte sessie eerder stoppen, dan dienen de minimaal afgesproken uren betaald te worden. De artiest en de studio heeft die tijd wel voor jou vrijgehouden.

Wij geven een indicatie van de tijd die we denken nodig te hebben. Dat is niet alleen afhankelijk van het ontwerp en de plaatsing van het stencil. Jij hebt daar zelf ook een rol in. Hoe meer je beweegt, des te langer het gaat duren. Als je veel pauzes nodig hebt, duurt het ook langer. Ook je huidtype en de conditie van je huid bepalen hoe soepel het tatoeëren gaat. 

Het tatoeëren 

Kom op tijd. De afspraak (en dus ook de rekening) gaat lopen vanaf het afgesproken tijdstip. 

Bij binnenkomst krijg je een toestemmingsformulier van de GGD dat je moet invullen. Daarna zullen onze studiomanagers je alles vertellen over de nazorg van de tattoo. Je krijgt de nazorginstructies ook nog op papier mee en je kunt ze nalezen op deze site.

Vervolgens ga je met de artiest aan de slag. Als jij het ontwerp goedkeurt, past hij het op je lichaam. Als het formaat goed is, worden de lijnen met een stencil op de huid overgebracht. Soms moet dit een paar keer, omdat het niet meteen goed zit. Ben je tevreden, dan moet het even drogen en ondertussen zet de artiest de laatste spullen klaar om te beginnen. Alle bovenstaande stappen zijn onderdeel van de tijd die wij rekenen voor je afspraak.

Als de tattoo klaar is maken we foto’s, die we gebruiken voor onze portfolio’s en voor de promotie van Custom Cult en de artiesten. Tot slot wordt de tattoo ingewikkeld met folie. 

Je kunt afrekenen bij de balie. Als je wil, hebben we goede nazorgproducten, zoals  showergel, aftercare en een sunblock

Let op: er is geen pinautomaat aanwezig in de studio. Alle betalingen moeten contant worden voldaan.

Je eigen voorbereiding

Eet goed, zorg dat je uitgerust bent en ontspan. Het is voor iedereen verschillend of tatoeëren pijn doet. Hoe meer energie je hebt, des te beter je lichaam het aankan. Wil je tussendoor even pauze, dan kun je daar natuurlijk gewoon om vragen. Tijdens het tatoeëren mag je niet eten en drinken. Neem bij lange sessies in ieder geval wat te eten mee voor in de pauze. 

Door Corona is het voorlopig niet toegestaan om iemand mee te nemen. Kom dus alleen!

Bijwerken

Alle artiesten zijn zelfstandig. Ze werken ‘in’ en niet ‘voor’ onze studio. Dat wil zeggen dat we niet aansprakelijk zijn voor hun werk. Als een tattoo bijgewerkt moeten worden (wat niet vaak voorkomt), dan kun je hiervoor contact met ons opnemen. Als je dat binnen 8 weken na het zetten van je tattoo doet is het bijwerken kosteloos. Als je later contact opneemt, kunnen we voor het bijwerken kosten in rekening brengen.

GGD Richtlijnen

We werken strikt volgens de door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid opgestelde hygiënerichtlijnen. We hebben een GGD-vergunning op grond van artikel 3 van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen. Je kan ons onder Flowinkstudio vinden op http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl